Чижівський ліцей
Четвер, 18.04.2024, 07:36
Меню сайту

Годинник

Чижівська ОТГ

Корисні сайти

!

Вхід на сайт

Погода

Календар

Архів записів

!

Головна » 2016 » Травень » 25 » Відзначення Дня пам'яті загиблих у Другій світовій війні та Дня Перемоги над нацизмом!
09:08
Відзначення Дня пам'яті загиблих у Другій світовій війні та Дня Перемоги над нацизмом!

    Війна завжди починається раптово, хоча через покоління для істориків вона видаватиметься неминучою. У 1941 році почалася найстрашніша, найближча, найдорожча - Велика Вітчизняна. Кажуть, без величезних втрат, нацистів було не зупинити ...

    У Берлінській операції, в 1945 році, було залучено понад 2,5 мільйонів солдатів і офіцерів, 6250 танків і самохідних гармат, 7500 літаків. Втрати виявилися величезними: за добу Червона Армія втрачала, за офіційними даними, понад 15 тисяч солдатів і офіцерів. Усього радянські війська в Берлінській операції втратили 352 тисячі чоловік, у тому числі 78 тисяч чоловік загиблими.

    Історія свята День Перемоги, як відомо, ведеться з 9 травня 1945 року, коли в передмісті Берліна начальником штабу Верховного головнокомандування генерал-фельдмаршалом В. Кейтелем від вермахту, заступником Верховного головнокомандуючого маршалом СРСР Георгієм Жуковим від Червоної Армії та маршалом авіації Великобританії А. Теддером від союзників був підписаний акт про беззастережну і повну капітуляцію вермахту. Берлін було захоплено 2 травня 1945 року, але німецькі війська чинили запеклий опір Червоній Армії ще більше тижня, перш ніж фашистським командуванням, щоб уникнути марного кровопролиття, було все-таки прийнято рішення про капітуляцію. До цього моменту Сталіним був підписаний указ Президії Верховної Ради СРСР про те, що віднині 9 травня стає державним святом - Днем Перемоги і оголошується вихідним днем. О 6 годині ранку за московським часом цей указ по радіо був зачитаний диктором Левітаном.

    З того часу щороку в цей день вшановуємо пам'ять про загиблих у кривавій війні і складаємо шану тим, хто залишився живим. Дякуємо їм, що в нас сьогодні безхмарне мирне небо та щасливе майбуття. Проте з кожним роком свідків тих страшних буремних подій стає все менше і менше. Але їхні ратні подвиги в ім’я Вітчизни, рідної неньки України завжди будуть у наших серцях. 

    До відзначення Дня пам’яті загиблих у Другій світовій війні та Дня Перемоги над нацизмом в школі проведено ряд заходів:

  • класні керівники провели тематичні виховні години;
  • проведено мітинг пошани загиблим з покладанням квітів «Незгасне наша пам'ять  у віках»; 
  • концерт присвячений Дню Перемоги;
  • хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів загиблих у роки Другої світової війни.

       

                                 

       

                               

Переглядів: 425 | Додав: Jorick | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz