Чижівський ліцей
Субота, 11.05.2024, 05:27
Меню сайту

Годинник

Чижівська ОТГ

Корисні сайти

!

Вхід на сайт

Погода

Календар

Архів записів

!

Головна » 2021 » Лютий » 20 » День пам’яті Героїв Небесної Сотні
09:42
День пам’яті Героїв Небесної Сотні

     

   Нашій нації довелося пережити багато жахливих подій, про які раніше не могли й подумати в ХХІ столітті, та сьогодні історія безжальна... Вона назавжди закарбується у серцях українців нестерпним болем, що з року в рік нагадуватиме сумний початок 2014-го... Її важко буде дочитати до крапки...

    День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року. «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

    20 лютого ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які поклали на вівтар нашої Свободи і Гідності найдорожче, що вони мали, - власні життя! За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу... Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ. Люди різного віку, професій, віросповідань, з різних куточків України йшли під кулі снайперів, прикриваючись лише дерев’яними щитами, не за свої особисті інтереси, а за краще майбутнє для своїх дітей, своїх сімей, своєї держави. Вони – Герої, бо герой – це той, хто не шкодує себе заради інших. Ми всі в боргу перед цими людьми – і тими, хто вцілів, і тими, хто утворив Небесну Сотню та спостерігає за нами з небес. Дуже хочемо вірити, що їхні смерті не були марними, що ціною їхнього життя стане краща Україна. Знаємо, що український народ після Революції Гідності став іншим і вже ніколи не буде терпіти неправди та несправедливості.

     Учні нашої школи також долучилися до вшанування Героїв Небесної Сотні і створили своїми силами відеозвернення " Ми пам'ятаємо" з нагоди відзначення цієї важливої для всієї країни дати. Слава Україні! Героям слава!

Переглядів: 164 | Додав: Jorick | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz