Чижівський ліцей
Четвер, 02.05.2024, 23:26
Меню сайту

Годинник

Чижівська ОТГ

Корисні сайти

!

Вхід на сайт

Погода

Календар

Архів записів

!

Головна » 2022 » Листопад » 9 » День української писемності та мови
17:16
День української писемності та мови

День української писемності та мови

    9 листопада відзначається День української писемності та мови, метою якого є формування в учнів почуття краси рідної мови, розвитку почуття національної гідності, мовних здібностей, вшанування народної мудрості, краси і гармонії рідного слова.

   До Дня української писемності та мови в Чижівському ліцеї було організовано пізнавальну вікторину для учнів 5-11 класів. Цікаву програму та міні-лекторій підготувала вчитель української мови та літератури Петренко Віта Петрівна. Під час конкурсно-пізнавального змагання учасники мали змогу пройти випробування і показати свої знання з правопису української мови, історії України, розвитку народного музичного мистецтва та позмагатися у кмітливості під час розгадування ребусів.

    Класовод 1-А класу Ратушнюк Олена Вікторівна, підготувала для своїх вихованців просвітницькі заходи. Учні розповідали вірші, писали диктант, відвідали «Бабусину світлицю». Тому діти ще більше поринули в атмосферу української тематики.

  На Українському радіо традиційно відбувся радіодиктант національної єдності. Учні 10-11 класів та вчителі ліцею мали нагоду його написати і продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

 Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 81 | Додав: Jorick | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz