Чижівський ліцей
Середа, 08.05.2024, 08:34
Меню сайту

Годинник

Чижівська ОТГ

Корисні сайти

!

Вхід на сайт

Погода

Календар

Архів записів

!

Головна » 2021 » Квітень » 2 » Засідання методичного об'єднання класних керівників 1-11 класів
19:51
Засідання методичного об'єднання класних керівників 1-11 класів

      01 квітня 2021 р. в онлайн- режимі  з використанням платформи   Google Meet було проведено засідання методичного об'єднання класних керівників 1-11 класів Чижівської ЗОШ І-ІІІ  ступенів на тему "Особливості організації виховного процесу в умовах карантину", в рамках якого було розглянуто такі питання:

1. "Створення безпечного та здорового освітнього середовища, в т.ч. в режимі онлайн під час дистанційного навчання"                                  

2. Безпека в Інтернеті. Педагогічний диспут за матеріалами спеціалізованого вебінару " Як педагогічні працівники можуть створити безпечний онлайн- простір".                      

3. "Профілактика та недопущення будь-яких форм насильства щодо дитини в сім'ї і в школі".                

4. Організація роботи педагогічних працівників згідно Постанови Кабінету міністрів України від 03.10.18 800" Деякі питання соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров'ю".                            

5. " Трикутник партнерства школа- учні- батьки у дистанційному форматі".                                            

6. Педагогічний діалог " Форми та методи проведення годин спілкування з учнями в дистанційному форматі".

    Під час засідання голова методичного об'єднання засткпник директора з виховної роботи Бойковська С. М. виступила з презентацією "Особливості організації виховного процесу в умовах дистанційного навчання" і наголосила, що за вимогою часу, наказами та іншими нормативними документами МОН України, листа заступника сільського голови Наталії Даниленко необхідне посилення виховної та просвітницької роботи з дітьми та батьками щодо безпеки в Інтернеті. Також зауважила, що за даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу на дітей в онлайн в період карантину діти стали проводити на 80 процентів більше часу онлайн. Разом з цим підвищились звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно- комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в Інтернеті збільшилась вдвічі. Тому в механізмах захисту дітей від сексуальних та інших ризиків в Інтернеті надзвичайно важливим є превентивний аспект, а саме: надання якомога більше інформації дітям, батькам та особам, які їх замінюють, а також вчителям про особливості вчинення подібних злочинів. З метою захисту дітей в цифровому середовищі класні керівники та класоводи проведуть ряд уроків у вигляді годин спілкування для дітей різного віку та їх батьків, які розроблені національними експертами із захисту дітей від насильства в рамках освітнього проєкту Stop-sexтинг за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, спільно з Департаментом кіберполіції м.Києва, ювенальною превенцією Національної поліції України, Міністерством цифрової трансформації України і за рекомендацією Інституту модернізації змісту освіти України.

    Також під час зустрічі в режимі он-лайн класні керівники обмінялися досвідом, поділилися труднощами проведення годин спілкування та інших форм виховної роботи з учнями та батьками в дистанційному форматі. Узгодили урізноманітнити форми і методи проведення такої роботи, враховуючи інтереси, потреби, актуальність і корисність для виховання зрілої особистості, свідомого громадянина України.

Скачати презентацію. Особливості організації виховання в умовах карантину

Переглядів: 146 | Додав: Jorick | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz